Over Sorvilán

Het dorp Sorvilán is een klein Spaans bergdorpje met prachtig uitzicht op amandel- en vijgenbomen, wijngaarden en natuurlijk de Middellandse Zee. Het is een heerlijk rustig gebied, buitengewoon geschikt voor lange wandelingen.

De Costa Tropical is een kust met talrijke beschut gelegen stranden, afgewisseld door inhammen met kristalhelder water. Aan deze kuststrook van Granada, gelegen tussen de Costa del Sol van Málaga en de Costa de Almeriá, kan men genieten van het warme water van de Middellandse Zee met een voor het zuiden van Spanje typisch subtropisch klimaat.

De zon schijnt hier 320 dagen per jaar en zorgt voor een gemiddelde temperatuur van 20 graden celsius. Dankzij dit zachte klimaat kunnen op de langzaam aflopende berghellingen en in de dalen allerlei soorten tropisch fruit groeien die dan ook één van de belangrijkste bronnen van inkomsten van deze streek vormen.

Aan de Costa Tropical zijn talrijke interessante plaatsen te vinden, zoals bijvoorbeeld Almuñécar, Castell de Ferro, Motril, La Herradura of het fraaie Salobreña, die de bezoeker een scala aan toeristische attracties bieden, van watersport tot excursies naar de groene binnenlanden. Sorvilán ligt in de uitlopers van de Sierra Nevada, Las Alpujarras, en hemelsbreed 5 kilometer van het kustgebied, de Costa Tropical. Sorvilán ligt op ca. 75 kilometer van Granada.

De Costa Tropical wordt omgeven door gewesten met een lange toeristische traditie en probeert daarom zelf ook het beste te bieden: een gezond en zacht klimaat, dorpen met een interessante geschiedenis, een aantrekkelijk monumentaal erfgoed en een gastvrije bevolking die de bezoekers hartelijk onthaalt.

Ver weg van het massatoerisme blijft de Costa Tropical een ware vondst waar men heerlijk kan genieten van verse vis, groenten en fruit, en waar men als een volwaardig lid van de gemeenschap kan deelnemen aan de traditionele feesten die elke lente en zomer gevierd worden in de witte dorpjes die over de 103 kilometer lange kuststrook verspreid liggen.

Begin augustus worden in Sorvilan de feesten van de patroonheilige San Cayetano gevierd met kleurrijke processies, vuurwerk en daarna echte Spaanse muziek en dans op het plein tot in de vroege uurtjes.