Granada en omgeving

Bent u geïnteresseerd in culturele bezienswaardigheden dan komt u in Andalusië ogen te kort. Zo ligt de prachtige stad Granada anderhalf uur rijden vanaf Sorvilán. In Granada bevindt zich het La Alhambra. La Alhambra is de grootste overgebleven uiting van Moorse architectuur en cultuur in Spanje, en is een van de meest spectaculaire erfgoed.

Het klooster van La Cartuja met zijn mengeling van Gotische- Renaissance- en vooral Barokstijlen is de enige in zijn soort. De Kathedraal met zijn Koninklijke Pantheon. Het Moorse badhuis uit de 11e eeuw op het Plaza Nueva. De diverse kerken en paleizen waarin de stijl van 800 jaar Arabische cultuur duidelijk is terug te vinden. Kortom: een stad met een zeer speciale sfeer en talrijke betoverende plekjes.
Twee uur vanaf Granada ligt Córdoba, bekent om de Moorse moskee La Mezquita. U komt het complex binnen via de Patio de los Naranjos, de binnenplaats van de sinaasappel- bomen, waar ooit talloze fonteinen sproeiden en waar moslim-gelovigen hun rituele ceremonies uitvoerden.

De moskee zelf gaat u binnen door de bescheiden Puerta de Las Palmas. Meteen staat u te midden van de dikste zuilen en bogen, die het duurzame symbool van de Mezquita vormen. Gladde pilaren van marmer, jaspis en onyx, geplunderd van de gebouwen van de Romeinen en Visigotische voorouders, vullen de totaal meer dan 1200 kolommen aan die de hoefijzervormige bogen van rode en witte stenen steunen.
Aan het uiteinde van het enorme interieur vindt u de mihrab, de gebedsnis van de moskee, een adembenemende hoeveelheid islamitische kunst.

En op nog geen vier uur rijden afstand ligt de stad Sevilla, wereldwijd bekend om de prachtige architectuur, cultuur en sfeer.
In het appartement La Alcandora bevinden zich tal van reisgidsen en kunstboeken wilt als u zich nog meer verdiepen in de culturele bezienswaardigheden van Andalusië.