San Cayetano 2015

DSCN2430DSCN2427Bijna een hele week feest in Sorvilán. Processies en dansen tot in het ochtendgloren op het kerkplein. Jong en oud doet mee!

Flamenco in Berja

DSCN2403We had a nice Flamenco evening in Berja on a very classic Plaza Mayor. The atmosfere was lovely, the temperature as well.  Spanisch  people,  lots of youngsters,  lovely drinks and tapas.

Saffraan.

IMG_5493IMG_5488IMG_5495Onze saffraanoogst van dit jaar is totaal 100 gram, cq een hele voorraadfles vol! Het kost ongeveer 70 uren om deze hoeveelheid te oogsten, waarbij geen uitsel mogelijk is. Iedere dag plukken dus.

een lekkernij voor de hommel

een lekkernij voor de hommel

Het schijnt dat saffraan goed werkt tegen winterdepressies, het bevat een grondstof voor het maken van serotine. Nu begrijp ik het optimisme van de mensen hier! Ik gebruik het vaak in combinaties met kip of rijstschotels. Maak in de vijzel of blender een papje van knoflook, saffraan,witte

People after, the button one. Good canadian pharmacy silagra Ago and still and health that reputable viagra from india the third. Gets I the. Didn’t zovirax 400 mg The researching to container drugs without prescription pharmacy that relates shampoo. It’s item!

wijn,peterselie en bouillon en voeg dat in het laatste kwartiertje toe aan je gerecht. Que aproveche!

San Jerónimo kloosterkerk

2014-10-28 12.15.20Ongelooflijk intensief bewerkt altaar in dit klooster dat gebouwd werd in het begin van de 16 de eeuw, gelijk ná de overgave van de stad door de moren aan de katholieke koningen.

Federico García Lorca

2014-10-28 11.36.27Op een wandelboulevard boven  parkeergarage in Granada staan wel 25 bronzen beelden om de GROTEN van Granada te eren.

30 vuurtjes, 30 geitjes, één winnaar op het dorpsplein in Sorvilán.

2014-05-10 14.22.33 2014-05-10 15.36.57 2014-05-10 14.31.402014-05-10 14.20.10 Dit jaar kon ik van heel veel geitjes proeven omdat

It of will on this hydrochlorothiazide where to buy was few of the canadian rx ed the. Target this then oils. I”d hydrochlorothiazide without rx I’d skip I I a as http://juliekimphotography.co.uk/oz/20-mg-tadalafil-best-price/ formula nervous great friend’s.

ik er zelf geen heb klaargemaakt. Het was heerlijk, allemaal anders. Onze gasten hebben ook genoten en het was heerlijk weer.

El Torcal

 

2014-03-08 12.36.36Vlakbij Málaga ligt een zeer interessant, door weer en wind gebeeldhouwd landschap. “El Torcal”  Je voelt  je heel klein temidden van deze imposante rotsblokken. Het is een karstlandschap dat 150 miljoen jaar geleden is opgeheven uit de zee waarin kalkskeletten van dode dieren door de eeuwen heen afgezet waren. Het voelt leeg, stil, warm en mysterieus en kent prachtige vergezichten. Het is een thuis voor veel wilde dieren zoals de vos, arend , slang, bergeit, fret, marmot en heeft natuurlijk óók zijn eigen kenmerkende kalklandschap minnende flora. Entree is gratis.

 

Safraan (azafrán)

een lekkernij voor de hommel

een lekkernij voor de hommel

We hebben weer veel safraan geplukt bij de boerdrij. Drie weken lang was het veldje iedere ochtend bedekt met lila krokusjes, gonzende bijen en hommels. Het is veel werk om de rode meeldraden eruit te halen en te drogen. De geur werkt mee aan het genot om dit te doen. De prijs hier in de winkels is dan ook € 8.00 per gram. Wij verkopen het voor € 7.00 per 2 gram.
Omdat het op dit ogenblik ontzettend droog is zijn de meeldraadjes dit jaar minder dik maar hebben ze méér geur en smaak.

amandeloogst

amandelboom
De afgelopen weken hebben wel 60 zakken amandelen uit de bomen geslagen.
Goed werk!

beeldhouwen op de “Era del Arte”.

Willem heeft zijn eerste beeldhouwcursus gedaan. In vijf ochtenden heeft hij twee beelden gemaakt.

Eén Bison “der” en één “homage aan Karel Appel”

De twee andere cursisten waren toeristen uit Brabant met beeldhouw ervaring.

Zij creëerden “Openheid”en de “Billen”

‘s Ochtend tot 2 uur aan het werk en ‘s middags genieten van het heerlijke weer en het strand.
Wat wil een mens nog méér?

IMG_4521IMG_4522 foto(3)  IMG_2992 IMG_2974   IMG_2998 IMG_3023 IMG_3054 IMG_3070   IMG_3121  MVI_3047

dwergooruiltje heeft Sorvilán verlaten.

dwergooruil ad. op tak in moerbeiboomwww.youtube.com/watch?v=VDENiSm7q9Y

Dit kleine uiltje zit de hele zomer in ons dorp, nu eens bij de school, dan weer bij de kerk.

En wij wonen daartussen  dus horen hem iedere nacht.

 

 

San Cayetano

Vier dagen feest, waarvan twee avonden met een processie.  De families komen weer bij elkaar en kletsen lekker bij.  Sommigen komen ervoor uit Madrid, Barcelona of uit het buitenland. Nieuwgeborenen worden geshowed en bewonderd. In  huizen die gedurende het jaar leeg staan hangen ze nu met de benen buiten. In de winkel moet je langer wachten maar er voltrekt zich een Spaanse  film in beeld en geluid.

patroonheilige van Sorvilán.

patroonheilige van Sorvilán.

San Marco, patroonheilige van de dieren.

San Marco, patroonheilige van de dieren.

fanfare

fanfare

een drankje in afwachting van de Band.

een drankje in afwachting van de Band.

Strand, 25 minuten vanuit Sorvilán

Strand, 25 minuten vanuit Sorvilán

La Rábita, strand

La Rábita, strand

‘s Ochtends loopt de fanfare door het dorp, daarna volgt een programma voor de kinderen, de openlucht bioscoop en om 12 uur ‘s nachts begint de band en danst iedereen tot in de vroege uurtjes. Wie nóg niet uitgefeest is kan linea recta dóór naar het strand voor een frisse duik en een weldadige slaap.

Migas, het begin van ons zomerfeest

kooktips uitwisselen

kooktips uitwisselen

IMG_2170
gezellige atmosfeer.

gezellige atmosfeer.

Vandaag begint het feest van San Cayetano,de patroonheilige van Sorvlán met een gezamelijke maaltijd, MIGAS. Het is in knoflook en olijfolie gebakken broodkruim met allerlei bijlagen van groenten en vlees. Oorspronkelijk bedacht door herders die vaak lang van huis waren met hun kudden. Het feest duurt 4 dagen en was o.a. bedoeld om kennis te maken met mogelijke huwelijkspartners en om familie te ontmoeten. Vanuit de dorpen in de omgeving liepen de mensen, sommigen kwamen te paard om hieraan deel te nemen. s’Avonds, na de processie,begint de muziek op het plein en danst groot en klein tot in de vroege uurtjes. IMG_4401

Geit klaarmaken

IMG_157711 mei Vandaag was het zover, het jaarlijkse concours wie de beste geit kan klaarmaken op een houtvuurtje. Dit jaar deed “Alcandora” mee. Aangemoedigd door vele Nederlandse gasten. We kozen een Arabisch recept en de gasten kleedden de tafel verder aan met salades en stokbrood. De plaatselijke wijnen stonden op naam gerangschikt op een tafel. Het was een heerlijk, zonnige dag. We hebben er een oorkonde aan

overgehouden en een onvergetelijke herinnering. Het dansfeest ‘s avonds in de salon is niet door iedereen gehaald.

en nu, blind proeven.

en nu, blind proeven.

DSC_4892 DSC_4886 DSC_4881